VEČERA ZA CIJELU OBITELJ

DOBRA HRANA NA INSTAGRAMU: Pečeni losos s povrćem

Marko Miščević

Recepti inspirirani Instagramom!

1 kg filetiranog lososa
4 žlice umaka od soje
4 žlice sezamova ulja
2 žlice đumbira u prahu
4 režnja češnjaka
2 žlice meda
žlica usitnjenog čilija
300 g brokule
1 luk
1 limeta
1 velika žuta paprika
3 crvene rog paprike

 

Marko Miščević
 

Marinirajte losos u mješavini umaka od soje, usitnjenog češnjaka, đumbira, čilija i meda. Izrežite papriku i luk na kriške, a brokulu razdvojite na komadiće. Zagrijte pećnicu na 190 ºC. U lim ubacite komadiće povrća, zalijte marinadom i promiješajte. Poslažite po povrću filete lososa s kožom prema dolje pa rasporedite ploške limete. Pecite na 200 ºC stupnjeva 15-20 minuta, odnosno dok losos ne poprimi smeđu boju i počne se s lakoćom razdvajati vilicom.

Izdvajamo

Iz drugih medija