UZ PIRE KRUMPIR

Dobra ideja za brzi ručak: napravite jednostavne, sočne faširance sa starim kruhom

 Qwart/Getty Images
Kada ste zadnji put radili faširance? Mi ih najviše volimo u ovoj varijanti, a poslužujemo ih uz pire krumpir i, ako nam je pri ruci, kremasti špinat

Trebat će vam:

500 g mljevene svinjetine

100 g starog kruha

1 jaje

1 vezica svježeg peršina

1 glavica luka

3 režnja češnjaka

mlijeko

ulje

sol i papar

začini po želji

Priprema:

Kruh nasjeckajte na manje komadiće, stavite u zdjelu i prelijte toplim mlijekom. Koristite količinu mlijeka koja vam je potrebna da prekrije sav kruh. Pustite da stoji kako bi kruh upio svu tekućinu. Na malo ulja pirjajte sitno nasjeckani luk, a kada poprimi boju, dodajte i protisnuti češnjak. Pirjajte još minutu pa maknite s vatre. U posebnoj posudi promiješajte mljeveno meso, dodajte jaje, sitno nasjeckani peršin, sol i papar, ubacite i namočeni kruh te pirjani luk i češnjak. Sve dobro pomiješajte i oblikujte kuglice. Lagano ih spljoštite dlanovima i pecite na malo ulja ili u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Poslužite uz pire krumpir ili drugi prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 21:52