JEDNOSTAVNO SLASNO

Domaći hrskavi njoki s gljivama, bijelim vinom, parmezanom i začinskim biljem

 Deposit Photos/
Napravite domaće njoke, a zatim ih poslužite u jednostavnom umaku od bijelog vina i gljiva

Trebat će vam:

650 g krumpira
240 g brašna
1 jaje
1 žličica soli
200 g gljiva
100 ml bijelog vina
Parmezan
Začinsko bilje po želji
Maslinovo ulje
Sol i papar

Priprema:

Krumpir skuhajte, a zatim ga pretvorite u pire i pomiješajte s brašnom, jajem i soli. Zamijesite tijesto i od njega oblikujte dugi valjak. Režite ga na komadiće željene veličine, a zatim njoke skuhajte u vreloj i slanoj vodi. Kada isplivaju na površinu, izvadite ih i stavite u cjedilo. U jednoj tavi zagrijte ulje i dodajte vruće njoke pa ih zapecite sa svih strana dok ne dobiju hrskavu koricu. Za to vrijeme u drugoj tavi zagrijte ulje i na ulju pirjajte gljive. Začinite ih soli i paprom i dodajte začinsko bilje poput timijana, vlasca i peršina. Dodajte vino. Pustite da se krčka, a zatim gljivama dodajte hrskave njoke i pospite ih parmezanom. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:14