Video specijal

Donosimo vam korak po korak recept za prave talijanske gnocche bez greške!

 Berislava Picek/Cropix
Slijedite upute naše male video školice izrade paste koju su samo za čitatelje Dobre hrane pripremili Pasquale Longobardi i Ana Uremović Longobardi iz zagrebačkog Pizza & Food Laba Papavero i nećete pogriješiti!


Ako ste i vi među onima koji su uvijek zazirali od izrade domaće tjestenine jer ste mislili kako "to nemate u sebi" ili vam je, pak, bilo lakše kupiti gotovu tjesteninu, tada je vrijeme za promjene. Svježe pripremljena tjestenina ne samo da je ukusnija, već i pruža posebno zadovoljstvo dok je pripremamo. Iskusili smo to i sami dok smo u zagrebačkom Pizza & Food Labu Papavero na Mlinovima snimali video specijal izrade gnoccha i tjestenine te nekoliko talijanskih klasika s pastom, koje ćemo u narednim danima podijeliti s vama.

U prvom nastavku video serijala radimo domaće gnocche. Vrlo važno je, kažu nam Longobardi, obratiti pažnju na to koji krumpir koristimo.

image

Kuhani krumpir ubacite u pasirku

Berislava Picek/Cropix
image

Pomiješajte sve sastojke

Berislava Picek/Cropix
image

Zamijesite tijesto

Berislava Picek/Cropix
image

Tijesto brašnite da se ne lijepi

Berislava Picek/Cropix
image

Oblikujte ga uz pomoć vilice

Berislava Picek/Cropix

Kako su nam otkrili vlasnici Papavera, inače i supružnici Pasquale Longobardi i Ana Uremović Longobardi, izrada tjestenine uopće nije teška kad poznaješ namirnice i kad imaš provjereno dobar recept.

image

Vlasnici restorana Papavero Ana i Pasquale Longobardi

Berislava Picek/Cropix

Korak po korak recept za izradu domaćih gnoccha te priču o vlasnicima Papavera potražite u novom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od 16. lipnja 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 13:03