Sezonu tikvica možda zatvaramo, ali odmah iza nje otvaramo onu u kojoj slavimo buče svih vrsta i oblika. Danas vam tako donosimo recept za jelo koje posebno volimo kada zahladi, jer je utješno, slasno, toplo i hrskavo izvana, a meko iznutra. Plus, dobre popečke ionako nikada ne odbijamo.
Recept za popečke od špageti tikve svojevremeno nam je ustupila naša suradnica Slavica Šagolj i dala nam još jednu ideju za brzi ručak usred tjedna. Za pripremu vam neće trebati baš nikakvi posebni sastojci, pa čak i ako vam pri ruci nije baš špageti tikva, vrlo je lako možete zamijeniti nekom drugom vrstom. Provjereni recept čeka vas u nastavku.
POPEČCI OD BUČE
Trebat će vam:
200 g naribane tikve
1 veliko jaje
4 žlice brašna
2 žlice mlijeka
150 g na rezance naribanog parmezana
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
papar
prstohvat mljevenog čilija
ulje za prženje
Priprema:
Na ribež s manjim otvorom naribajte tikvu (sirovu ne treba biti termički obrađena) i parmezan. Bitno je da je u formi štapića. Stavite u dublju posudu, dodajte jaje, mlijeko i začine. Promiješajte te dodajte malo po malo brašna. Lagano sjedinite ručno, ne električnom miješalicom jer će se sastojci pretvoriti u kašu. Zagrijte ulje, žlicu nadjeva stavite te par minuta pecite s jedne i druge strane. Pečene popečke stavite na kuhinjski ručnik da upije višak masnoće. Popečke servirajte uz dodatak svježe naribanog parmezana i vlasca. Kao umak odličan je odabir slatki čili umak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....