PROVJERENI RECEPT

Ako volite hrskave popečke od tikvica, ova jesenska varijanta mogla bi vam se baš svidjeti

Naša suradnica Slavica Šagolj još jednom ima recept za idealan ručak usred tjedna

Sezonu tikvica možda zatvaramo, ali odmah iza nje otvaramo onu u kojoj slavimo buče svih vrsta i oblika. Danas vam tako donosimo recept za jelo koje posebno volimo kada zahladi, jer je utješno, slasno, toplo i hrskavo izvana, a meko iznutra. Plus, dobre popečke ionako nikada ne odbijamo.

Recept za popečke od špageti tikve svojevremeno nam je ustupila naša suradnica Slavica Šagolj i dala nam još jednu ideju za brzi ručak usred tjedna. Za pripremu vam neće trebati baš nikakvi posebni sastojci, pa čak i ako vam pri ruci nije baš špageti tikva, vrlo je lako možete zamijeniti nekom drugom vrstom. Provjereni recept čeka vas u nastavku.

image
Berislava Picek/Cropix

POPEČCI OD BUČE

Trebat će vam:
200 g naribane tikve
1 veliko jaje
4 žlice brašna
2 žlice mlijeka
150 g na rezance naribanog parmezana
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
papar
prstohvat mljevenog čilija
ulje za prženje
Priprema:
Na ribež s manjim otvorom naribajte tikvu (sirovu ne treba biti termički obrađena) i parmezan. Bitno je da je u formi štapića. Stavite u dublju posudu, dodajte jaje, mlijeko i začine. Promiješajte te dodajte malo po malo brašna. Lagano sjedinite ručno, ne električnom miješalicom jer će se sastojci pretvoriti u kašu. Zagrijte ulje, žlicu nadjeva stavite te par minuta pecite s jedne i druge strane. Pečene popečke stavite na kuhinjski ručnik da upije višak masnoće. Popečke servirajte uz dodatak svježe naribanog parmezana i vlasca. Kao umak odličan je odabir slatki čili umak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 15:41