PRISTUPAČNO I UKUSNO

Dvije skuše, puna posuda fileta: Pripremite confit od ove više nego pristupačne ribe

 Marko Miscevic/Cropix
Kod pripreme ovog jela najviše ćete potrošiti na ulje ako se odlučite za maslinovo, što svakako preporučujemo...
Kod pripreme ovog jela najviše ćete potrošiti na ulje ako se odlučite za maslinovo, što svakako preporučujemo...

Trebat će vam:

2 skuše
1/2 l maslinova ulja (ili pola maslinova, pola biljnog ulja)
3 češnja češnjaka
1 suha ljuta papričica
10-ak sjemenki koromača
sol
Papar u zrnu
1/2 limuna narezanog na ploške
Grančica svježeg timijana

Priprema:

Očistite i filetirajte skuše. Filete prelijte uljem tako da budu sasvim pokriveni. Dodajte sve začine i pustite da na hladnom odstoji barem sat vremena, a može i preko noći. Zagrijte ulje tik do ključanja, pa smanjite vatru i ostavite da lagano perla pet minuta. Ugasite vatru i pustite da se ohladi. Ovako pripremljena riba u poklopljenoj staklenci može u hladnjaku stajati do pet dana.

image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 07:56