BRZI DORUČAK

Ekipa na Redditu oduševljena je pohanim kruhom s ‘nevidljivom‘ bananom, evo detalja

 Lauri Patterson/Getty Images/istockphoto
Ovaj recept posebno bi se mogao svidjeti ljubitelja superpopularnog banana breada

Kada smo ovih dana naišli na recept za "the invisible banana french toast", moramo priznati, naziv nas je istog časa zainteresirao. Nakon kratkog provedenog istraživanja, otkrili smo kako je isti učinak imao i na jednu od autorica na portalu The Kitchn koja ga je i testirala te ga prozvala brilijantnim.

Riječ je receptu koji je još 1981. objavljen u magazinu Woman‘s Day i uz njega dolazi mali strip u kojem glavnu ulogu ima - Batman. Priznat ćemo vam, i mi smo na trenutak ostali zbunjeni no kada smo recept zaista pročitali, vrlo brzo postalo nam je jasno o čemu je zapravo riječ.

image
Salie Rill/Getty Images/istockphoto

Naime, Batman iz stripa ostaje zbunjen zato što u ovom jelu osjeća bananu, ali je ne može vidjeti, a cijelo jelo zapravo se radi tako da se u smjesu za pohani kruh dodaje i, pogađate, banana. Dakle, sve što trebate napraviti je izblendati pola banane koju ste najprije narezali na ploške s jednim jajem i pola žličice cimeta. Smjesu zatim prebacite u duboki tanjur i umočite kriške kruha. Pecite na ulju ili, još bolje, maslacu dok kruh ne poprimi lijepu smeđu boju. Poslužite uz javorov sirup, umak od jabuka ili jogurt. Autorica članka na portalu The Kitchn objasnila je i kako bi se ovaj slatki pohani kruh mogao dobro složiti uz tostirane orahe.

Mi bismo još dodali, u slučaju da ste ljubitelj popularnog kruha s bananama, ovaj pohani kruh svakako morate isprobati. Dobar je način za potrošiti dozrele banane, a dobro poznati klasik učinit će još uzbudljivijim. Na kraju, poslužiti ga možete i uz med, s umakom od čokolade ili, ako se baš želite počastiti, kuglicom sladoleda. Vjerujemo kako nakon ovakvog doručka, dan jednostavno ne može biti loš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:06