LJETNI HIT

Ekipu na vikend roštilju impresionirajte ovom salatom s crnim rezancima i sezonskim plodovima

 Berislava Picek/Cropix
Naša Slavica Šagolj pokazala nam je kako napraviti efektnu i ukusnu, a jednostavnu ljetnu salatu

Trebat će vam:

400 g rezanaca sa crnilom sipe

200 g mini rajčica

200 g jagoda

100 g mini mozzarelle

1 žlica crvenog papra u zrnu

100 g kulena narezanog na kockice

sol

papar

maslinovo ulje

jabučni ocat

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Procijedite, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte i pustite da se ohladi.

U međuvremenu rajčicu i jagode dobro operite i prerežite napola. Ohlađenu tjesteninu stavite u veću zdjelu, dodajte prepolovljene mini rajčice, jagode narezane na listiće. Dodajte mozzarellu, zrna papra i kockice kulena. Posolite i popaprite po želji te dodajte maslinovo ulje i ocat. Sve lagano promiješajte i servirajte. Salata je vrlo osvježavajućeg okusa.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 15:08