DOBAR RECEPT

Evo kako najjednostavnije pripremiti krvavice s krumpirom i kiselim kupusom

 Vikif/Getty Images/istockphoto
Ovo nam je jedna od omiljenih zimskih kombinacija. Uz ovakvo jelo, treba nam još samo čaša dobrog vina
Ovo nam je jedna od omiljenih zimskih kombinacija. Uz ovakvo jelo, treba nam još samo čaša dobrog vina

Trebat će vam:
4 krvavice
700 g krumpira
500 g kiselog kupusa
2 glavice luka
2 žlice svinjske, pačje ili guščje masti
2 žličice slatke crvene paprike
sol i papar po ukusu
Priprema:
Krumpir skuhajte u kori, ogulite i narežite na ploškice. Na jednoj žlici masti popržite nasjeckanu glavicu luka, pa dodajte krumpir. Dobro promiješajte, posolite i popaprite. Kupus isperite vodom, ocijedite i stavite sa strane. U tavi zagrijte još jednu žlicu masti, popržite nasjeckanu glavicu luka, pa dodajte mljevenu crvenu papriku i kiseli kupus. Dinstajte oko 40 minuta, povremeno podlijevajući vodom ili bijelim vinom, dok sva tekućina ne ispari. Krvavice stavite u tavu s malo ulja. Probušite ih na nekoliko mjesta, poklopite i pecite na laganoj vatri oko 40 minuta. Krvavice možete peći i u pećnici na sličan način. Ako želite, u kupus možete dodati naribanu jabuku ili mrkvu. Za moderniju verziju ovog jela, pokušajte pirjati svježi ljubičasti kupus podliven crnim vinom i začinjen ružičastim paprom, a naribana kuhana cikla također može obogatiti okus. Poslužite krvavice uz pripremljeni kupus i krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 11:10