PROLJETNI RUČAK

Evo kako pripremiti savršenu tjesteninu s piletinom i šparogama u manje od sat vremena

Tjestenina s piletinom i šparogama spoj je laganih okusa i proljetne svježine, idealan za svaki dan

TJESTENINA S PILETINOM I ŠPAROGAMA

Trebat će vam:
2 pileća prsa
maslinovo ulje
sol i papar
timijan
3 žlice krušnih mrvica
1 žlica maslaca
1 žlica kapara
1 žlica ribane korice limuna
1 pušlek šparoga
tjestenina po želji
parmezan ili drugi sir po želji

Priprema:
Pileća prsa natrljajte soli i paprom, maslinovim uljem pa ih ispecite na vrućoj tavi u komadu. U ulje možete dodati i svježi timijan. Kada je meso gotovo, maknite iz tave. Na istu masnoću dodajte maslac, pustite da se otopi pa dodajte krušne mrvice, kapare, sol, papar i malo limunove korice. Pustite da poprime boju i zamirišu. Maknite iz tave. Stavite kuhati tjesteninu. Na tavu dodajte još ulja i kad se zagrije, dodajte šparoge. Začinite ih soli i paprom, a zatim im dodajte i tjesteninu i malo vode od kuhanja. Sve dobro pomiješajte. Dodajte sir, promiješajte i na kraju pospite krušnim mrvicama i poslužite uz komad mesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 15:48