RIŽOTO SA ŠPAROGAMA I SIROM
Trebat će vam:
250 g riže
1 manji luk, sitno nasjeckan
150 g zelenog graška (svježeg ili smrznutog)
200 g zelenih šparoga, očišćenih i narezanih na komade (vrhove sačuvati)
100 g svježeg sira
800 ml povrtnog temeljca
1 žlica maslaca
2 žlice maslinovog ulja
30 g ribanog parmezana
sol i papar po ukusu
Priprema:
U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje i kratko pirjajte nasjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte rižu i miješajte minutu-dvije da se zrna zastakle. Postupno dodajte vrući temeljac miješajući cijelo vrijeme i dodajući novu tekućinu kad se prethodna upije. Nakon otprilike 10 minuta kuhanja, dodajte grašak i šparoge (osim vrhova) te nastavite dodavati temeljac i miješati. Pred kraj kuhanja (nakon cca 18-20 minuta), dodajte i vrhove šparoga. Kuhajte još nekoliko minuta, dok riža ne postane al dente, a povrće mekano. Maknite s vatre, umiješajte maslac i parmezan. Začinite solju i paprom po ukusu. Poklopite i ostavite da odstoji 2-3 minute prije posluživanja te na vrh stavite svježi sir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....