
RIBLJI PAPRIKAŠ
Trebat će vam:
2,6 kg šarana
4 l vode (za ovu količinu ribe)
2 glavice luka
4,5 žlice slatke paprike
1,5 žlica ljute paprike (ili prema ukusu)
2 žlice soli
Priprema:
Očistite šarana i narežite ga na komade. U kotlić ulijte 4 litre vode, sitno nasjeckani luk, sol i ribu. Kada voda počne ključati, dodajte slatku i ljutu papriku te prema želji male okrugle crvene ljute paprike u komadu. Kuhajte ribu na vatri oko 30 minuta, a u međuvremenu skuhajte tijesto prema izboru u posebnom loncu. Servirajte kotlić s fišem i posebno rezance. Neki vole prvo poslužiti juhu s tijestom, a zatim ribu posebno, drugi, pak, sve jedu zajedno. Pravi bećari za poseban šmek istisnu malu okruglu papričicu u svoj tanjur kako bi fišpaprikaš bio još pikantniji.
Komentari
0