UKUSNI OBIČAJI

Evo kako skuhati pravi baranjski fiš kakav se jede uz Dunav

Kuhanje na otvorenom, bećarci, kotlić koji lagano krčka i miris paprike koji se širi do susjednog dvorišta, sve je to uvertira za najbolji fiš...

RIBLJI PAPRIKAŠ

Trebat će vam:

2,6 kg šarana

4 l vode (za ovu količinu ribe)

2 glavice luka

4,5 žlice slatke paprike

1,5 žlica ljute paprike (ili prema ukusu)

2 žlice soli

Priprema:

Očistite šarana i narežite ga na komade. U kotlić ulijte 4 litre vode, sitno nasjeckani luk, sol i ribu. Kada voda počne ključati, dodajte slatku i ljutu papriku te prema želji male okrugle crvene ljute paprike u komadu. Kuhajte ribu na vatri oko 30 minuta, a u međuvremenu skuhajte tijesto prema izboru u posebnom loncu. Servirajte kotlić s fišem i posebno rezance. Neki vole prvo poslužiti juhu s tijestom, a zatim ribu posebno, drugi, pak, sve jedu zajedno. Pravi bećari za poseban šmek istisnu malu okruglu papričicu u svoj tanjur kako bi fišpaprikaš bio još pikantniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
05. srpanj 2025 12:23