Beef Wellington
Trebat će vam:
800 g goveđeg bifteka (cijeli komad)
2 lista lisnatog tijesta
250 g šampinjona
1 manji luk ili šalotka
2 žlice maslaca
2 žlice senfa (dijon)
100 g pršuta ili pancete (po želji)
1 jaje (za premazivanje)
sol, papar, timijan
Priprema:
Biftek posolite, popaprite i kratko prepecite na tavi sa svih strana (da zadrži sokove). Ohladite, pa premažite senfom. Sitno nasjeckane gljive i luk pirjajte na maslacu dok ne ispari voda. Na lisnato tijesto stavite pršut, preko njega rasporedite gljive, zatim biftek. Sve čvrsto zamotajte u tijesto i preklop dobro zatvorite. Premažite razmućenim jajetom, probodite tijesto nožem na par mjesta da izađe para. Pecite na 200 °C oko 35–40 min (za medium pečeno meso). Ostavite 10 minuta da odstoji prije rezanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....