Fa diu-kineski čaj

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 600 ml rižinog vina
  • 1 pakiranje suhih šljiva

Priprema

1. korak

Pristavite vino u zdjelu i stavite na vatru dok ne zakuha. Nakon toga servirajte u čaše u koje ste prethodno stavili 1 do 2 suhe šljive. Tradicionalan recept predlaže se da se ostavi tako 24 sata kako bi se intezivirao okus šljive i poprimio ružičastu boju, no vi ostavite po želji. Također, možete ukrasiti sušenim cvjetovima ili listićem metvice.

Rižino vino iznimno je zdravo potiče cirkulaciju, koristi se u prevenciji nastanaka nekih vrsta karcinoma, sprečava osteoporozu i štiti srce i krvne žile. Možete ga kupiti u svim bolje opremljenim supermarketima na odjelu azijske/orijentalne kuhinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:52