SARDINE

FINA JELA IZ LIMENE KUTIJE: Focaccia sa sardinama

 Petar Santini
Mario Bobanović, chef zagrebačkog restorana Baribieri’s, demonstrirao nam je kako od konzervirane ribe pripremiti pravu malu gozbu!
Mario Bobanović, chef zagrebačkog restorana Baribieri’s, demonstrirao nam je kako od konzervirane ribe pripremiti pravu malu gozbu!

50 g sardina
500 g glatkog brašna
500 g oštrog brašna
10 g kvasca
20 g sušenih rajčica
žličica soli i šećera

Petar Santini

Pomiješajte oba brašna, dodajte suhi kvasac, promiješajte pa malo po malo dodajte mlaku vodu. Umiješajte sol i šećer. Mijesite prema potrebi dodajući mlaku vodu sve dok ne dobijete mekano, glatko tijesto, koje će se odvajati od podloge i prstiju. Ostavite ga na toplom mjestu da se diže. U međuvremenu, ako su krupnije, usitnite sušene rajčice i malo sardina. Premijesite tijesto, dodajte sardine i rajčice, formirajte ga u pravokutni oblik i pecite u zagrijanoj pećnici na 240°C dvadesetak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 21:00