SARDINE

FINA JELA IZ LIMENE KUTIJE: Juha od sardina

 Petar Santini
Mario Bobanović, chef zagrebačkog restorana Baribieri’s, demonstrirao nam je kako od konzervirane ribe pripremiti pravu malu gozbu!
Mario Bobanović, chef zagrebačkog restorana Baribieri’s, demonstrirao nam je kako od konzervirane ribe pripremiti pravu malu gozbu!

100 g sardina
1 glavica luka
30 g mrkve
20 g krumpira
riblji temeljac
sol i papar
20 g maslaca
100 ml vrhnja za kuhanje

Petar Santini

Nasjeckajte luk i mrkvu. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Povrće pirjajte na maslacu dok ne omekša. Podlijte temeljcem i kuhajte 45 minuta. Potom usitnite štapnim mikserom i procijedite kroz fino sito tako da odstranite grudice i veće dijelove. Dodajte vrhnje za kuhanje, neka provre pa poslužite. Juhu možete poslužiti uz bruschettu koju ste natrljali s malo češnjaka, pokapali maslinovim uljem, dodali cherry rajčice, sardine i narezane crne masline.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 20:59