SARDINE

FINA JELA IZ LIMENE KUTIJE: Luk u tempuri i sardine

 Petar Santini
Mario Bobanović, chef zagrebačkog restorana Baribieri’s, demonstrirao nam je kako od konzervirane ribe pripremiti pravu malu gozbu!
Mario Bobanović, chef zagrebačkog restorana Baribieri’s, demonstrirao nam je kako od konzervirane ribe pripremiti pravu malu gozbu!

120 g brašna
200 g ledene vode
prstohvat soli
2 stručka mladog luka
2 konzerve sardina u povrću

Petar Santini

Miješajte brašno i ledenu vodu dok se ne stvori rijetka, ali povezana smjesa nalik onoj za palačinke. Operite mladi luk i odvojite zeleni od bijelog dijela. Bijeli dio kratko blanširajte pa uronite u ledenu vodu kako bi se zaustavilo kuhanje. Potom luk potopite u tijesto i odmah ga bacite u duboko vrelo ulje te pržite. Stavite ga na papirnati ubrus. U tanjure rasporedite sardine, preko njih stavite malo rukole ili izdanaka graška, a na vrh luk u tempuri. Poslužite uz prženi ili svježi kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 03:56