SARDINE

FINA JELA IZ LIMENE KUTIJE: Quiche sa sardinama

 Petar Santini
Mario Bobanović, chef zagrebačkog restorana Baribieri’s, demonstrirao nam je kako od konzervirane ribe pripremiti pravu malu gozbu!
Mario Bobanović, chef zagrebačkog restorana Baribieri’s, demonstrirao nam je kako od konzervirane ribe pripremiti pravu malu gozbu!

100 g sardina
1 kg mascarpone sira
2 jaja
gotovi listovi za savijaču
sol i papar
grančica ružmarina ili sušeni ružmarin

Petar Santini

Tijesto za savijaču rasporedite u okrugli namašćen kalup i to u nekoliko slojeva, tako da svaki sloj malo nakapate uljem. Zapecite tijesto na 180 °C, 5 minuta. Mikserom umutite jaja, dodajte mascarpone sir i na kraju sardine. Izlijte smjesu na tijesto i pecite na 180 °C, 20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 05:47