RAW SLASTICE

FINI SIROVI KOLAČI: Lampone

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Prije pet godina Amika Tomčić je počela za svoj gušt pripremati kolače koji se ne peku. recepti su bili vrlo traženi, a danas ih se može naći na njenom blogu “Rawlada - sirove slastice”

Trebat će vam:

ZA PODLOGU:

115 g badema
45 g datulja
40 g neslanih, sirovih pistacija
prstohvat soli

ZA KREMU:

200 g indijskih oraščića
180 ml vrhnja od kokosa (umjesto vrhnja od kokosa možete upotrijebiti stvrdnuti dio kokosova mlijeka ili kokosovo mlijeko s visokim udjelom kokosa – više od 80%)
100 g malina

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Sve sastojke za podlogu usitnite u sjeckalici pa utisnite u kalup 20x20 cm. Stavite u zamrzivač dok radite kremu. U blender najprije stavite sve tekuće sastojke i maline, a na vrh indijske oraščiće pa blendajte do glatke kreme. Izlijte pola kreme na podlogu, pospite polovicom malina (smrznute se lakše drobe), prelijte ostatkom kreme i na vrh stavite preostale maline (Ako imate manje silikonske kalupe bilo kakvog oblika, kolač možete slagati obrnutim redoslijedom: maline, krema, maline, krema pa podloga koju ste prethodno razvaljali između dva papira za pečenje i izrezali u obliku kalupa).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2022 07:54