Fino varivo od mladog graha i mrkvice

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g mladog graha
  • 250 g tjestenine
  • 2 mrkve
  • 250 ml povrtnog temeljca
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol, papar
  • sjeckani listići svježeg peršina

Priprema

1. korak

Nasjeckajte luk. Mrkvu očistite i narežite na kockice. Luk pržite na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte grah, mrkvu i tjesteninu, malo pobrašnite, promiješajte i zalijte temeljcem. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Ako je potrebno, nadolijevajte temeljcem.

2. korak

Kad grah omekša, prema potrebi još dosolite i začinite paprom. Prije posluživanja varivo posipajte sjeckanim listićima svježeg peršina.

Savjet: u varivo možete staviti i drugo povrće kao što je kukuruz šećerac ili očišćene i na komadiće narezane mahune. Jelo je podobno za vegetarijance, a ako želite prilikom kuhanja u varivo dodajte suhog mesa ili narezanih kobasica, ali tada manje solite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 22:15