Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g mladog graha
- 250 g tjestenine
- 2 mrkve
- 250 ml povrtnog temeljca
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- sol, papar
- sjeckani listići svježeg peršina
Priprema
1. korak
Nasjeckajte luk. Mrkvu očistite i narežite na kockice. Luk pržite na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte grah, mrkvu i tjesteninu, malo pobrašnite, promiješajte i zalijte temeljcem. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Ako je potrebno, nadolijevajte temeljcem.
2. korak
Kad grah omekša, prema potrebi još dosolite i začinite paprom. Prije posluživanja varivo posipajte sjeckanim listićima svježeg peršina.
Savjet: u varivo možete staviti i drugo povrće kao što je kukuruz šećerac ili očišćene i na komadiće narezane mahune. Jelo je podobno za vegetarijance, a ako želite prilikom kuhanja u varivo dodajte suhog mesa ili narezanih kobasica, ali tada manje solite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....