StoryEditor

Galette sa šljivama, nektarinama i suhim smokvama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 100 g badema, tostirani
  • korica 1 limuna
  • 50 g suhih smokvi
  • 10-ak šljiva bez koštica
  • 2 nektarine, narezane na ploškice
  • 2 svježa lovorova lista
  • 2 prstohvata mljevenog cimeta
  • 1 jušna žlica šećera u prahu
  • Za tijesto:
  • 250 g glatkog brašna
  • 60 g šećera u prahu
  • 200 g maslaca, narezanog na kockice
  • 1 jušna žlica kiselog vrhnja
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije

Priprema

1. korak

Za tijesto pomiješajte brašno, šećer, maslac i malo soli. Umijesite tijesto rukama ili u mikseru (s nastavkom za tijesto). Na kraju dodajte jednu jušnu žlicu kiselog vrhnja.

2. korak

Oblikujte od tijesta disk, omotajte ga prozirnom kuhinjskom folijom pa ostavite u hladnjaku 10-ak minuta.

3. korak

Razvaljajte tijesto debljine 5 mm u obliku pravokutnika te ga stavite na masni papir u pleh za pečenje.

4. korak

Na tijesto složite narezano voće, narezane suhe šljive, ali ostavite slobodan rub debljine oko 4 cm.

5. korak

Pomiješajte šećer u prahu s cimetom te ga posipajte preko voća. Posipajte i fino naribanu koricu limuna te tostirane bademe. Preklopite rub tijesta preko voća.

6. korak

Pecite 35 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Prije serviranja ohladite i posipajte s malo šećera u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 11:25