GREJP

GORAK DODATAK SLATKIM KOLAČIMA: Sočni kolač s grejpom i rumom

Grejp, koji je porijeklom s Barbadosa, gdje su ga u 18. stoljeću nazivali “zabranjeno voće”, biljka je iz porodice agruma, a drvo zimzelenih listova može narasti i do šest metara.
 StockFood

Sastojci:

125 g maslaca
125 g šećera
125 g brašna
1/2 paketića praška za pecivo
1 prstohvat soli
2 jaja
1 grejp
300 ml soka od grejpa
125 g šećera u prahu
50 ml ruma

StockFood
 

Priprema:

Dobro operite grejp pa naribajte koricu. Potom iscijedite sok. Otopite maslac i pomiješajte ga sa šećerom, dodajte dva jaja i sok jednog grejpa (procijedite ga da ne ostanu koštice). Dodajte i koricu. Prosijte brašno s praškom za pecivo, pa ga s prstohvatom soli umiješajte u tijesto. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto (koje mora biti vodenkasto), ulijte u dobro namašćen i oštrim brašnom posipan oblik za pečenje. Pecite 30-35 minuta. Izvadite iz kalupa. Pomiješajte 300 ml soka od grejpa s rumom, pa sve zajedno dodajte šećeru u prahu. Vratite ohlađeni kolač u kalup, pa ga prelijte dobivenim sokom. Najbolje bi bilo da ga tako ostavite stajati preko noći kako bi dobro upio sav sok. Prije posluživanja možete ga ukrasiti kriškama crvenog i žutog grejpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2020 15:32