StoryEditor
RECEPT

GOZBA NEKA TRAJE I NAKON USKRSA: Pita od lososa i kuhanih jaja

Ne mrštite se kad vidite koliko vam je kuhanih jaja ostalo, nego ukradite nam ideju pa usput kreirajte i neku vašu varijantu jela.
 Marko Miščević
700 g lososa bez kože
4 tvrdo kuhana jaja
50 g maslaca
pakiranje smrznutog lisnatog tijesta (dva komada)
1 jaje za premazivanje tijesta
1 velika glavica luka
1 žličica kumina
1 žličica suhog korijandra
2 anisa
200 g arborio riže
par listića kadulje
pola štapića cimeta
400 ml ribljeg temeljca
4 žlice suncokretova ulja
sol i papar

 

Marko Miščević
 

Najprije treba pripremiti rižu. Zagrijati tavu, dodati ulje i sitno nasjeckani luk te ga lagano popržiti. Dodati rižu, kumin, korijander, anis i cimet pa par minuta pirjati. Zatim dodati riblji temeljac i listiće kadulje te kuhati 10 minuta dok riža ne popije tekućinu, a ipak se ne skuha do kraja jer će se još peći u pećnici. Losos izrezati na jednake komade, najbolje trakice, i kratko ispržiti na maslacu. Jaja očistiti od ljuske i prepoloviti. Prije slaganja sastojaka na lisnato tijesto bitno je da su svi sastojci ohlađeni. Zagrijati pećnicu na 180 °C. Posudu prekriti papirom za pečenje. Lisnato tijesto razvaljati na oko 20x40 cm i staviti u posudu. Na lisnato staviti polovicu riže, zatim posložiti losos, na njega tvrdo kuhana jaja i sve završiti rižom. Prekriti drugim dijelom lisnatog tijesta i utisnuti krajeve da se ne razdvajaju tijekom pečenja. Tijesto premazati razmućenim jajem, staviti u pećnicu i peći 20 - 25 minuta, ovisi o tome koliko želite da tijesto bude zapečeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2020 10:02