RECEPT

GOZBA NEKA TRAJE I NAKON USKRSA: Salata s tjesteninom i kuhanim jajima

 Marko Miščević
Ne mrštite se kad vidite koliko vam je kuhanih jaja ostalo, nego ukradite nam ideju pa usput kreirajte i neku vašu varijantu jela.
250 g svježe tjestenine po izboru
šaka potočarke
šaka rikule
5 komada mladog luka
pušlek rotkvica
50 g kikirikija
4 tvrdo kuhana jaja
100 g feta sira
maslinovo ili bučino ulje
sol i papar
balzamični ocat

Marko Miščević

Svježu tjesteninu skuhati prema uputama. Nakon kuhanja isprati hladnom vodom i dobro ocijediti. U zdjelu staviti obje vrste salate, ohlađenu i ocijeđenu tjesteninu, mladi luk izrezan na kolutiće, rotkvicu narezanu na listiće, feta sir narezan na kockice, kikiriki i jaja izrezana na četvrtine. Začiniti solju, uljem, paprom i acetom balzamicom te sve lagano izmiješati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:03