RECEPT

GOZBA NEKA TRAJE I NAKON USKRSA: Tortilja s piletinom i kuhanim jajima

 Marko Miščević
Ne mrštite se kad vidite koliko vam je kuhanih jaja ostalo, nego ukradite nam ideju pa usput kreirajte i neku vašu varijantu jela.
300 g pilećeg filea
3 - 4 žlice soja sosa
6 tvrdo kuhanih jaja
100 g (baby) mladog špinata
8 tortilja
6 komada mladog luka

Umak:

150 g majoneze
6 velikih žlica senfa
1 sitno nasjeckani crveni luk
4 komada mladog luka
sol i papar

Marko Miščević

Prvi korak je priprema umaka. U zdjelu staviti majonezu, senf i sitno narezane obje vrste luka te sve izmiješati. Začiniti solju i paprom po želji te staviti u hladnjak. Piletinu izrezati na trakice, staviti u dublju posudu te začiniti soja sosom. Ostaviti da se marinira oko pola sata. Zatim ispeći na gril tavi da piletina bude reš. Očistiti jaja od ljuske i narezati na trakice. Postupak pripreme je sljedeći: tortilju premazati umakom, staviti hrskavo ispečenu piletinu, mladi luk izrezan na duže trakice, jaja i nekoliko listića mladog špinata te zarolati. Postupak ponoviti sa svim preostalim sastojcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:17