ŠTO KUHATI?

Grah s rajčicom na žlicu jedno je ljetnih jela koje posebno volimo, bogato je povrćem i baš zasitno

 Rawpixel/Getty Images
Kombinaciji u loncu uvijek možete dodati i kolutiće kobasice ili malo suhog mesa, slaninu...
Kombinaciji u loncu uvijek možete dodati i kolutiće kobasice ili malo suhog mesa, slaninu...

Trebat će vam:
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1 konzerva bijelog graha
2 rajčice
1 paprika
1 mrkva
1 žličica timijana
1 žličica kumina
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada dobije boju, dodajte protisnuti češnjak. Zatim dodajte sitno sjeckanu rajčicu i papriku. Na kraju ubacite ribanu mrkvu. Začinite soli, paprom, timijanom, kuminom i dodajte druge začine po želji. Poklopite i kuhajte 10-ak minuta. Po potrebi dodajte tekućine. Nakon 10 minuta, dodajte grah koji ste isprali. Pomiješajte i kuhajte još 10-ak minuta. Probajte, dodatno začinite i poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 11:47