DOBRA IDEJA

GREEN FRIENDS: Dagnje na buzaru by Dino

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Na imanju Green Friends obitelji Kencek u Rakovcu održavaju se neformalna druženja i kuhaju jela karakteristična za hrvatske regije.

Za kalupe:

200 g glatkog brašna
1 jaje
100 g hladnog maslaca
2 žlice vode
prstohvat soli
kalupi od dagnji

Za punjenje i kremu:

150 g očišćenih dagnji
korica limuna
200 ml vrhnja za kuhanje
100 g svježeg bosiljka
maslinovo ulje
sol
papar

Zagreb, 130118.
Mladi kuhar Dino Popovic na imanju Green friendsa pripremio je Dalmatinsku veceru s modernim molekularnim nacinom pripreme i serviranja hrane. Za pripremu jele koristio je zacine koje Green friends proizvodi.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Pomiješajte sve sastojke i napravite prhko tijesto. Kalupe namažite maslacem, prhko tijesto valjajte na 2 mm debljine i položite tijesto u kalupe. Zamrznite na 10 minuta, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i pecite 10 minuta. Meso dagnja propirjajte na maslinovu ulju, dodajte koricu limuna, sol i papar. Za kremu od bosiljka prokuhajte vrhnje s bosiljkom, izblendajte i procijedite (ne smije biti mrvica od bosiljka), stavite u bocu za šlag pod pritiskom. Na ohlađene kalupe stavite po jednu dagnju i na to poprskajte kremu od bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:07