Za kalupe:
200 g glatkog brašna 1 jaje 100 g hladnog maslaca 2 žlice vode prstohvat soli kalupi od dagnji |
Za punjenje i kremu:
150 g očišćenih dagnji korica limuna 200 ml vrhnja za kuhanje 100 g svježeg bosiljka maslinovo ulje sol papar |
Pomiješajte sve sastojke i napravite prhko tijesto. Kalupe namažite maslacem, prhko tijesto valjajte na 2 mm debljine i položite tijesto u kalupe. Zamrznite na 10 minuta, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i pecite 10 minuta. Meso dagnja propirjajte na maslinovu ulju, dodajte koricu limuna, sol i papar. Za kremu od bosiljka prokuhajte vrhnje s bosiljkom, izblendajte i procijedite (ne smije biti mrvica od bosiljka), stavite u bocu za šlag pod pritiskom. Na ohlađene kalupe stavite po jednu dagnju i na to poprskajte kremu od bosiljka.