DOBRA IDEJA

GREEN FRIENDS: Jadranska tuna, krema od cvjetače, pečene mrkve i ulje bora

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Na imanju Green Friends obitelji Kencek u Rakovcu održavaju se neformalna druženja i kuhaju jela karakteristična za hrvatske regije.
4 odreska od tune
1 cvjetača
1 kg manjih mrkvi
1 žlica meda
100 ml mlijeka
sol, papar
ružmarin
borove iglice
200 ml repičina ulja

Zagreb, 130118.
Mladi kuhar Dino Popovic na imanju Green friendsa pripremio je Dalmatinsku veceru s modernim molekularnim nacinom pripreme i serviranja hrane. Za pripremu jele koristio je zacine koje Green friends proizvodi.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Cvjetaču narezati na manje komade i kuhati oko 10 minuta. Ocijediti, dodati 100 ml mlijeka i izblendati u finu kremu. Za borovo ulje u mužaru zdrobiti borove iglice s malo ulja, trebate dobiti pastu, tu pastu dodati ostatku ulja i ostaviti 2 sata da odstoji. Mrkve oguliti, začiniti i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 oko 25 minuta, ovisno o veličini mrkve. Tunu začiniti i ispeći na vrućoj tavi, a kada je pri kraju, dodati med i ostaviti da se karamelizira. Kada su sve komponente gotove, servirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:26