Grilani patlidžani s namazom od češnjaka

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 veća patlidžana
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • rajčice
  • glavica češnjaka
  • sol, papar
  • stručak svježeg peršina

Priprema

1. korak
Operite patlidžane, odstranite peteljku, pa ih narežite na okrugle kriške. Svaku pokapajte s malo limunova soka i premažite solju. Ostavite ih stajati desetak minuta. U međuvremenu rajčice prelijte vrelom vodom pa ih ogulite. Izvadite koštice. Nasjeckajte češnjak.

2. korak
Na maslinovu ulju dinstajte meso rajčice dok ne dobijete pastu. U nju stavite sjeckani češnjk, dinstajte dok ne zamiriši, popaprite, posipajte sjeckanim peršinom i maknite s vatre. Kriške patlidžana stisnite između kuhinjskih krpa da upiju vodu. Potom ih prepržite na gril tavi. Svaku premažite namazom od češnjaka i rajčice pa posipajte sjeckanim listićima peršina.

Izdvajamo