NA ŽLICU

Gulaš s piletinom i krumpirom za brz, zasitan i ukusan ručak usred tjedna

 Candice Bell/Getty Images/istockphoto
Uz piletinu, krumpir i korjenasto povrće, dodati možete i grašak te drugo povrće po želji

Trebat će vam:

400 g piletine

3 - 4 krumpira

1 luk

3 mrkve

2 mlada luka

1 paprika

2 lovorova lista

2 žličice crvene mljevene paprike

1 šaka svježeg peršina

voda ili pileći temeljac

ulje

sol i papar

Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije sa svih strana zapržite komade piletine. Maknite ih iz posude, a zatim na isto ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Pustite da se zažuti te dodajte protisnuti češnjak, sitno nasjeckanu mrkvu, nasjeckani krumpir i papriku. Pirjajte 10-ak minuta. Začinite crvenom mljevenom paprikom, soli i paprom. Ubacite i dva lovorova lista. Dodajte vruću vodu ili zagrijani temeljac, a zatim vratite piletinu. Kuhajte 40-ak minuta i na kraju pospite sitno nasjeckanim mladim lukom i sitno nasjeckanim svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:18