GUSTO, FINO I NA ŽLICU

Gulaš sa svinjetinom i krumpirom jede se dva dana, evo recepta

 Brebca/Getty Images
Malo mesa, malo povrća i malo strpljenja trebat će vam za pripremu ovog ručka na žlicu
Malo mesa, malo povrća i malo strpljenja trebat će vam za pripremu ovog ručka na žlicu

Trebat će vam:

600 g svinjskog ili miješanog mesa

1 veći luk

2 češnja češnjaka

1 mrkva

2 krumpira

2 žlice masti ili ulja

1 žlica slatke paprike

1⁄2 žličice ljute paprike

1 lovorov list

400 ml temeljca

sol i papar

Priprema:

Zagrijte mast i prepržite meso, koje ste prethodno nasjeckali na kockice, dok ne dobije boju. Luk i češnjak nasjeckajte na sitno, a mrkvu i krumpir na kockice. U lonac ubacite luk, krumpir i mrkvu pa pirjajte dok luk ne poprimi boju. Dodajte češnjak, slatku i ljutu papriku i kratko popržite. Ulijte temeljac, dodajte lovorov list, posolite i popaprite. Kuhajte 30-ak minuta dok meso ne omekša, a umak se zgusne. Poslužite uz krišku kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 15:52