POSEBNI SENDVIČI

GURMANSKI SENDVIČI: Pulled pork sendvič

 Getty Images/iStockphoto
Zaželjeli smo se dobrog komada mesa i zato radimo pulled pork sendvič!

Ono što je najvažnije za pulled pork jest dobar komad mesa (najbolje od plećke), šećer koji pospješuje karamelizaciju, dugotrajno pečenje na niskoj temperaturi te dobro pivo.

Trebat će vam:

Suha marinada:

1 kg svinjskog karea
5 žlica soli
2 žlice papra
2 žlice dimljene paprike
2 žlice slatke mljevene paprike
3 žlice smeđeg šećera
prstohvat chilli papričica
prstohvat kima
1 poštena žličica cimeta
nekoliko kapi Worcestershire umaka

Mokra marinada:

500 ml mesnog temeljca
1 dcl jabučnog octa
3 žlice smeđeg šećera
2 žlice dimljene paprike
malo muškatnog oraščića
2 veća crvena luka narezana na kockice
5 češnja češnjaka
1,5 dcl vode
1 žlica koncentrirane rajčice
3 žlice meda
3 žlice Worcestershire umaka

Slow cooked pulled pork with BBQ sauce, pickled onions, coleslaw and cheese served in a hamburger bun with dill pickle and some chips as sides. This deliciously tender and moist sandwich is perfect for lunch or dinner.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Zamiješajte sve začine u jednoj posudici. Meso zarežite na masnijem dijelu kako biste mogli natrljati začine i ugurati ih u proreze. Meso obilno natrljajte začinima, a zatim ga obložite prijanjajućom folijom i pustite da se odmori preko noći, a najbolje 24 sata u hladnjaku. (meso stavite u foliju pa u posudicu ili na tanjur jer će puštati sokove). Sljedeći dan pripremite marinadu. U većoj posudi promiješajte sve začine. Meso maknite iz prijanjajuće folije i stavite u dublju posudu za pečenje, a zatim prelijte “mokrom” marinadom. Poklopite poklopcem ili prekrijte aluminijskom folijom. Tako pripremljeno meso stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 150°C i pecite 4 sata po kilogramu mesa. Kad je meso gotovo (mekano toliko da ga možete kidati vilicom) odložite ga na dasku i usitnite ga na komadiće. Marinadu koja je ostala prebacite u lonac i zakuhajte kako bi se reducirao, a zatim ćete tako pripremljen umak preliti preko komadića mesa. Tu je meso spremno za posluživanje. Što se tiče peciva predlažemo da unutrašnje dijelove peciva namažete maslacem, zatim stavite sir koji će se rastopiti (mi smo koristili cheddar), meso, zatim velikodušno nadjenite majonezom i ketchupom i na kraju dodajte malo rikule. Lijepo pašu kiseli krastavci tako da možete njih staviti u sendvič, a za dodatnu sočnost možete pecivo premazati ajvarom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:18