OMILJENO JELO NA ŽLICU

Gust, bogat i zasitan gulaš od junetine i krumpira uvijek je dobra ideja, evo recepta

 Freeskyline/Getty Images/istockphoto
Obiđite mesara pa nabavite komad junetine, a zatim napravite dobar gulaš po našem receptu

Trebat će vam:

1 kg očišćene junetine

1 žličica soli

pola žličice krupno mljevenog crnog papra

2 žlice brašna

2 žlice maslinovog ulja

pola većeg luka

4 režnja češnjaka

1 velika mrkva

2-3 veća krumpira

475 ml goveđeg temeljca

60 g paste od rajčice

1 žlica Worcestershire umaka

1 lovorov list

svježi timijan za ukrašavanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160°C. Začinite narezane komade mesa sa svih strana solju i paprom. Pospite ih brašnom i promiješajte tako da se brašno na svim stranama prihvati. Na štednjaku zagrijte maslinovo ulje u gusanoj posudi na srednje jakoj vatri. Pecite junetinu u serijama 3-4 minute tako da se kratko zapeče sa svih strana. Zapečenu junetinu prebacite na tanjur i ostavite sa strane. Dodajte usitnjeni luk, usitnjeni češnjak i na kolute narezanu mrkvu u posudu i kuhajte 2-3 minute uz povremeno miješanje dok ne porumene. Dodajte krumpir narezan na kockice, temeljac, pastu od rajčice, lovorov list, majčinu dušicu i Worcestershire umak i kuhačom ostružite zapržene komadiće s dna lonca. Pustite da tekućina zakuha uz miješanje pa vratite meso u lonac. Poklopite posudu i prebacite sa štednjaka u prethodno zagrijanu pećnicu. Kuhajte gulaš 2-2,5 sata, ili dok meso ne omekša. Uklonite lovorov list. Kušajte gulaš i po potrebi ga dodatno začinite solju i paprom. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 22:38