Gusta juha od poriluka i tikvica s kukuruzom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 jušna žlica maslinova ulja
  • 1 manja glavica luka, sitno nasjeckanog
  • 1 poriluk, narezan na kolutiće
  • 2 stabljike celera, sitno sjeckane
  • 3 srednje veća krumpira, oguljena i narezana na kockice
  • 1 manja limenka kukuruza
  • 1/2 l mlijeka
  • 1/2 l povrtnog temeljca
  • 1 dcl slatkog vrhnja
  • malo kosanog lista peršina
  • 3 kriške kruha
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 veća tikvica

Priprema

1. korak

U većoj zdjeli za kuhanje na maslinovu ulju propirjajte luk, poriluk, tikvice i stabljike celera. Kad omekšaju, dodajte krumpir i povrtni temeljac. Posolite i popaprite.

2. korak

Kuhajte na srednje jakoj vatri te kad krumpir omekša, sve usitnite štapnim mikserom, dodajte mlijeko, slatko vrhnje i kukuruz. Kuhajte još nekoliko minuta i često promiješajte.

3. korak

U međuvremenu tostirajte kriške kruha, namažite ih češnjakom, pospite s malo maslinova ulja, narežite na kockice i poslužite uz juhu. Na kraju juhu pospite sitno sjeckanim lišćem peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2025 12:41