Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 jušna žlica maslinova ulja
- 1 manja glavica luka, sitno nasjeckanog
- 1 poriluk, narezan na kolutiće
- 2 stabljike celera, sitno sjeckane
- 3 srednje veća krumpira, oguljena i narezana na kockice
- 1 manja limenka kukuruza
- 1/2 l mlijeka
- 1/2 l povrtnog temeljca
- 1 dcl slatkog vrhnja
- malo kosanog lista peršina
- 3 kriške kruha
- 1 režanj češnjaka
- 1 veća tikvica
Priprema
1. korak
U većoj zdjeli za kuhanje na maslinovu ulju propirjajte luk, poriluk, tikvice i stabljike celera. Kad omekšaju, dodajte krumpir i povrtni temeljac. Posolite i popaprite.
2. korak
Kuhajte na srednje jakoj vatri te kad krumpir omekša, sve usitnite štapnim mikserom, dodajte mlijeko, slatko vrhnje i kukuruz. Kuhajte još nekoliko minuta i često promiješajte.
3. korak
U međuvremenu tostirajte kriške kruha, namažite ih češnjakom, pospite s malo maslinova ulja, narežite na kockice i poslužite uz juhu. Na kraju juhu pospite sitno sjeckanim lišćem peršina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....