ŠTO KUHATI?

Gusti juneći gulaš s paprikom uvijek je dobra ideja. Napravite ga danas, jedite i sutra

 Marina Kositsyna/Getty Images/istockphoto
Umjesto s krumpirom, junetini za gulaš ovog puta dodajte paprike i pokoji neočekivan začin

Trebat će vam:

1 kg junetine za gulaš

sol i papar

1 žlica maslinova ulja

30 g maslaca

2 luka

5 režnjeva češnjaka

2 paprike

2 rajčice

2 žlice mljevene paprike

1 list lovora

1 žličica kima

1 litra junećeg temeljca

2 mrkve

2 krumpira

Priprema:

Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C. Začinite junetinu soli i paprom. U gusanom loncu zagrijte ulje i otopite maslac na jakoj vatri pa pecite usitnjeni luk dok lagano ne postane proziran. Ubacite narezanu junetinu i pecite dok ne posmeđi. Dodajte usitnjeni češnjak, papriku i rajčicu i miješajte dok se rajčica ne raspadne. Dodajte mljevenu papriku, kim i lovorov list i miješajte kratko. Dodajte temeljac, promiješajte i pustite da lagano kuha. Pokrijte poklopcem i stavite u pećnicu na sat i pol. Dodajte krumpir i mrkvu, vratite poklopljeno u pećnicu i pecite još 30 minuta. Meso bi se trebalo raspadati, a ako se ne raspada, vratite lonac u pećnicu na još 10 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 13:28