Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- NADJEV (prvo pripremiti)
- 1/2 kg svježeg kravljeg sira
- 2 žlice kiselog vrhnja (najbolje je domaće)
- malo ulja i soli
- Tijesto:
- 30 dag heljdinog brašna
- 2 dcl kipuće vode
- malo soli i ulja
Priprema
1. korak
Heljdino brašno preliti s dva decilitra kipuće vode, dodati malo soli i ulja i umijesiti dok je vruće. Podijeliti u 2 jednake kugle (kao za pitu).
2. korak
Uzeti prvu kuglu (dok je tijesto još toplo), razvaljati i staviti na dno nauljene tepsije. Na tijesto staviti nadjev. Pokriti drugim razvaljanim tijestom.
3. korak
Nepečeni kolač narezati na kocke željene veličine, premazati kiselim vrhnjem i staviti u zagrijanu pećnicu. Peći oko 40 minuta na 170 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....