Hajdeni kolač

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • NADJEV (prvo pripremiti)
  • 1/2 kg svježeg kravljeg sira
  • 2 žlice kiselog vrhnja (najbolje je domaće)
  • malo ulja i soli 
  • Tijesto:
  • 30 dag heljdinog brašna
  • 2 dcl kipuće vode
  • malo soli i ulja

Priprema

1. korak

Heljdino brašno preliti s dva decilitra kipuće vode, dodati malo soli i ulja i umijesiti dok je vruće. Podijeliti u 2 jednake kugle (kao za pitu).

2. korak

Uzeti prvu kuglu (dok je tijesto još toplo), razvaljati i staviti na dno nauljene tepsije. Na tijesto staviti nadjev. Pokriti drugim razvaljanim tijestom.

3. korak

Nepečeni kolač narezati na kocke željene veličine, premazati kiselim vrhnjem i staviti u zagrijanu pećnicu. Peći oko 40 minuta na 170 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2025 01:08