ZAPOSTAVLJENA NAMIRNICA

Heljda je izuzetna namirnica, ne sadrži gluten, obiluje vlaknima, a vi je napravite sa špinatom i parmezanom

 Gbh007/Getty Images/istockphoto
Heljda je bogata mineralima, smanjuje visok tlak i kolesterol pa bi je zbog njezine visoke nutritivne vrijednosti trebalo češće staviti na tjedni meni

Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 40 minuta
Porcija: 2-4

300 g heljde
2-3 sušene rajčice
50 g parmezana
200 g špinata
1 lovorov list
1 luk
2 režnja češnjaka
2-3 žlice kiselog vrhnja
sol i papar
ulje
temeljac ili voda

U dubljoj posudi na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte i sitno sjeckanu sušenu rajčicu. Dodajte heljdu pa prelijte temeljcem ili vodom. Ubacite i lovorov list i kuhajte 15-ak minuta ili dok heljda ne omekša. Za to vrijeme, u zasebnoj tavi na malo ulja najprije pola minute pirjajte protisnuti češnjak, a zatim dodajte očišćeni i nasjeckani špinat. Pustite da se kuha dok špinat ne povene. Dodajte kiselo vrhnje, ubacite ribani parmezan, začinite soli i paprom i kuhajte dok se sir ne otopi. Kada je heljda gotova, poslužite je uz špinat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 00:39