ZA POD ZUB

Hit s TikToka koji zapravo ima smisla! Za ove hrskave jastučiće s krumpirom treba vam 20 minuta, a nestaju u trenu

 Lidija Lončarić/
Ako postoji jedan trik s ove popularne društvene mreže koji vrijedi isprobati, to je onda ovaj za hrskave jastučiće

Otkad sam instalirala TikTok, sve mi se više čini da je moj život otišao u krivom smjeru. Već sam se u nekoliko navrata uhvatila kako ozbiljno razmišljam o tome da isprobam neke od najglupljih kuhinjskih trikova koje sam do sada vidjela, a onda i kako u dućanu u košaricu zbilja stavljam sastojke za neki od novih TikTok megahitova. Pogađate, ovo je jedan od njih.

Kada mi se na ekranu po tisućiti put prikazao video pripreme obrnutih lisnatih pita, odlučila sam da opiranje jednostavno više nema smisla i da je vrijeme da ih napravim.

image
Lidija Lončarić/

I priznat ću vam odmah sada, uopće nije ispalo tako loše. Štoviše, svidjelo mi se toliko da ću ove preokrenute jastučiće ponoviti prvom prilikom, ali u slatkoj varijanti.

Ovog puta donosim vam recept za kombinaciju krumpira i ljutike, timijana, meda i soli. Preporučujem vam da ne budete škrti poput mene i dodate koju krišku krumpira i koji kolutić luka više, lisnato tijesto ionako će se napuhati i dobit ćete lijepi rub, a jastučići će biti još slasniji. Prije posluživanja svakako im dodajte još malo meda i pospite cvijetom soli, izgledat će elegantnije i vrlo lako prijateljima ili obitelji kojima ih poslužujete možete reći da ste se dobrano pomučili kako biste im poslužili ovakvo domišljato jelo. Na kraju, pa ne moraju baš svi znati da je stvar otišla toliko daleko da i vi pratite trendove s TikToka.

Dodatan savjet, poslužite ih uz čašu bijelog vina. Cijela stvar izgledat će još otmjenije.

image
Lidija Lončarić/

JASTUČIĆI S KRUMPIROM I LJUTIKOM

Trebat će vam:

  • 1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
  • 1-2 ljutike
  • 2 srednja krumpira
  • 2 žlice meda
  • svježi i sušeni timijan
  • sol i papar
  • cvijet soli
  • orasi
  • maslinovo ulje
  • jaje

Priprema:

Krumpir dobro operite i narežite ga na tanke kolutiće. Koristite mandolinu ili klasični ribež, bit će vam puno lakše. Luk također nasjeckajte na tanke kolutiće. Stavite sve na veći tanjur, ali pripazite da vam se kolutići luka ne raspadnu. U komadu će izgledati efektnije. Pospite s malo maslinova ulja, sušenim timijanom, dodajte sol, papar i malo meda.

Krumpir i luk rasporedite po papiru za pečenje u hrpice, a zatim svaku hrpicu prekrijte komadom lisnatog tijesta koje ste izrezali na pravokutnike. Pritisnite sa svih strana. Svaki pravokutnik premažite razmućenim jajem i pecite u pećnici na 200 °C pet minuta, a zatim na 180 °C još 15 minuta ili dok ne poprime lijepu, zlatnu boju.

Izvadite iz pećnice, preokrenite, dodajte još malo meda, orahe i svježeg timijana i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:34