VRIJEME JE ZA SLADOLED

HLADAN I OSVJEŽAVAJUĆ SLADOLED: Čuda na štapiću koja se se tope u ustima ostavljajući nezaboravne okuse!

 Marko Miščević
Sladoled je delicija za kojom žudimo bez obzira na godišnje doba, no s obzirom na to da je ljeti obilje voća i povrća na tržnicama, tim je lakša izvedba.

Ako ste prije imali izgovor da ne posjedujete poseban aparat za pripremu sladoleda pa ga ne možete napraviti, ta prepreka više ne postoji. Naime, za izradu ovih sladoleda dovoljan vam je štapni mikser ili blender te zanimljivi kalupi. Osim standardnih kalupa, omiljenu sladolednu kremu možete zamrznuti u raznim silikonskim oblicima koji ionako podnose nisku temperaturu zamrzivača. Nekako se kao glavna baza nameće jogurt, slatko vrhnje, voćni sokovi, ali i alkoholna pića u malim količinama.

Marko Miščević

Pa tako kad je lubenica u pitanju, osim što podnosi dodatak soli jer dodatno naglašava slatkoću ploda, fino se sljubljuje s vinima, pjenušcem ili tequilom. Poslije lagane ljetne večere ekipa će vas sigurno nagraditi pljeskom ili poljupcem servirate li im ovo voćno - alkoholno osvježenje na štapiću. A ako pripremate ljetnu zabavu sladoled s dodatkom voća, začinskog bilja ili svima omiljene čokolade dobit će pozornost koju zaslužuju. Ne zaboravite ih servirati na ledu, ako se odmah ne konzumiraju. Stoga mašti na volju, sviđaju li vam se naše ideje, ukradite ih i kreirajte ledene oblizeke.

Ledeno začinsko bilje, voće i povrće

Marko Miščević

Ledena delicija od banane

Marko Miščević

Chia sjemenke s malinama

Marko Miščević

Sladoled od lubenice i rosea

Marko Miščević

Sladoled od jogurta i bobičastog voća

Marko Miščević

Sladoled od kivija

Marko Miščević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 00:43