PROBAJ OVO

Hladna tjestenina s hobotnicom, mentom, lukom i graškom za lagani ljetni ručak

 Berislava Picek/Cropix
Slavica Šagolj za ovo jelo koristila je, kako je naziva, čipkastu tjesteninu i spojila je s hobotnicom i graškom

Trebat će vam:

250 g sušene tjestenine

50 ml maslinova ulja

200 g graška

1 velika glavica luka

300 g hobotnice kuhane i narezane na manje komade

sok i korica jednog limuna

par listova svježe usitnjene mente

3 mlada luka

bučino ulje

sol

papar

Priprema:

U velikoj posudi s puno uzavrele vode skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite je, pomiješajte s maslinovim uljem i pustite da se ohladi. Hobotnicu kuhajte u puno posoljene vode dok ne omekša. Ocijedite, pustite da se ohladi i narežite na manje komade.

U veću tavu stavite ulje, dodajte na tanke ploške narezan luk i kratko popržite, 2 do 3 minute. Grašak prokuhajte u slanoj vodi i pustite da se ohladi. Mladi luk narežite na kolutiće. Sve ohlađene sastojke sjedinite, promiješajte. Dodajte limunov sok, usitnjenu mentu, sol i papar. Po vrhu posipajte netom naribanu limunovu koricu.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:54