RUČAK ZA EKIPU

Hot dog s kobasicama umotanim u slaninu, brzim umakom i dva jednostavna dodatka

 Deposit Photos/
Ovako napravljen hot dog možete poslužiti uz pečeni ili prženi krumpi ili, još bolje, batat
Ovako napravljen hot dog možete poslužiti uz pečeni ili prženi krumpi ili, još bolje, batat

Trebat će vam:

8 kobasica

8 peciva

8 komada tanko rezane slanine

Ukiseljeni krastavci

1 rajčica

1 manji ili 1 mladi luk

100 ml grčkog jogurta

1 žlica senfa

1 žličica meda

Limunov sok

Priprema:

Kobasice najprije skuhajte, a zatim ih omotajte kriškama slanine i dodatno zapecite na tavi dok slanina ne postane hrskava. Izvadite ih iz tave pa na istoj masnoći tostirajte peciva. Ukiseljene krastavce za to vrijeme nasjeckajte na sitno. Isto napravite i s rajčicom i lukom. Rajčicu i luk pomiješajte, začinite soli i paprom te malo limunova soka i prema želji dodajte svježi peršin. Grčki jogurt pomiješajte sa senfom i medom. Dodati možete i malo limunova soka. Pecivo premažite dobivenim umakom, dodajte kobasicu sa slaninom, a zatim dodajte krastavce i rajčicu s lukom. Poslužite još toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 19:25