ZA MALE I VELIKE

Hrskava cvjetača u pivskom tijestu s brzim umakom od tahinija za ručak usred tjedna

 From_my_point_of_view/
Cvjetaču uvaljajte u smjesu od jaja, piva i brašna, pržite je, a zatim poslužite uz jednostavan umak od jogurta i tahinija

Trebat će vam:

1 veća ili 2 manje glavice cvjetače

200 ml piva

200 g brašna za smjesu

2 žlice brašna za valjanje

2 jaja

sol i papar

začini po želji

1 čašica grčkog jogurta

1 žlica tahinija

1 žlica limunovog soka

sol i papar

Priprema:

Cvjetaču najprije razlomite na manje cvjetove. Ubacite je u kipuću vodu i kuhajte 5-10 minuta. Prebacite u cjedilo i prelijte hladnom vodom, a zatim dobro osušite. U većoj posudi dobro promiješajte pivo, brašno, sol i jaja. Trebali biste dobiti smjesu nalik onoj za palačinke. Pripazite da vam u smjesi ne ostanu grudice. Cvjetaču najprije uvaljajte u brašno, a zatim u smjesu od piva. Pržite u dubokom ulju i poslužite s umakom. Napravite ga tako da pomiješate grčki jogurt, tahini, malo limunova soka, soli i papra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 11:31