Pita s piletinom i gljivama
Trebat će vam:
1 pakiranje lisnatog tijesta (250 - 300 g)
250 g pilećih prsa (narezanih na komadiće)
150 g svježih šampinjona
100 g kukuruza
150 g mozzarelle
150 ml umaka od rajčice
1 manji luk
1 češanj češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica origana
sol i papar po ukusu
1 jaje (za premazivanje rubova)
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i kratko ga pirjajte. Ubacite piletinu i pržite dok ne porumeni, zatim dodajte gljive i češnjak pa pirjajte još nekoliko minuta. Umiješajte kukuruz, umak od rajčice, origano, sol i papar te kratko prokuhajte da se okusi povežu. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Lisnato tijesto razvaljajte na papir za pečenje, stavite na lim i lagano oblikujte rubove. Na sredinu rasporedite nadjev, pospite mozzarellom i premažite rubove tijesta razmućenim jajetom. Pecite 25–30 minuta, dok tijesto ne porumeni, a sir se ne otopi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....