RUČAK DOK KAŽEŠ KEKS

Hrskava izvana, sočna iznutra! Ova brza pita s piletom jede se i topla i hladna

Nema boljeg osjećaja nego kad iz pećnice izađe pita koja miriše kao da ste cijeli dan kuhali, a zapravo ste sve sredili u pola sata

Pita s piletinom i gljivama

Trebat će vam:

1 pakiranje lisnatog tijesta (250 - 300 g)

250 g pilećih prsa (narezanih na komadiće)

150 g svježih šampinjona

100 g kukuruza

150 g mozzarelle

150 ml umaka od rajčice

1 manji luk

1 češanj češnjaka

1 žlica maslinovog ulja

1 žličica origana

sol i papar po ukusu

1 jaje (za premazivanje rubova)

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i kratko ga pirjajte. Ubacite piletinu i pržite dok ne porumeni, zatim dodajte gljive i češnjak pa pirjajte još nekoliko minuta. Umiješajte kukuruz, umak od rajčice, origano, sol i papar te kratko prokuhajte da se okusi povežu. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Lisnato tijesto razvaljajte na papir za pečenje, stavite na lim i lagano oblikujte rubove. Na sredinu rasporedite nadjev, pospite mozzarellom i premažite rubove tijesta razmućenim jajetom. Pecite 25–30 minuta, dok tijesto ne porumeni, a sir se ne otopi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 05:01