BRZO I JEDNOSTAVNO

Hrskava pita od lisnatog tijesta s gljivama, paprikom, slaninom i sirom

Za pripremu ove pite koristiti možete kupovno lisnato tijesto pa još brže uživati u divnoj sezonskoj kombinaciji okusa
 Berislava Picek/Cropix

Za pitu s gljivama i svinjetinom trebat će vam:

500 g svinjskog buta
2 manje glavice luka
1 češanj češnjaka
250 g šampinjona
150 g jablanovača
1 rog paprika
100 g špeka
100 g gaude
300 g lisnatog tijesta
sol
papar
majčina dušica
50 g maslaca

Za premazivanje će vam trebati:

1 jaje

Priprema:

U dublju posudu na rastopljeni maslac dodajte sitno nasjeckan luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte češnjak koji kratko pržite. Meso narezano na trakice i špek dodajte na luk. Pržite dok se meso ne karamelizira, točnije dok ne ispari tekućina. Na kraju dodajte na trakice narezanu papriku, gljive i začine. Vrlo kratko popržite samo da se sastojci sjedine. Lisnato tijesto oblikujte uz pomoć noža u trokute ili u oblik gljive uz pomoć krojača za tijesto, posložite na pripremljene sastojke. Lisnato tijesto premažite umućenim jajetom te stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Pecite 10, 15 minuta dok se ispeče lisnato tijesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. listopad 2020 13:11