PROBAJ OVO

Hrskave okruglice od riže više su nego dobra ideja kada želite potrošiti ostatke rižota

 Lauripatterson
Talijani obožavaju arancine, pohane okruglice bogate ljepljive riže, a najslasnije su još vruće i poslužene uz dobar umak

Trebat će vam:

1 luk
300 g riže
200 g gljiva po želji
100 g slanine
1 šaka svježeg peršina
15 g maslaca
100 g parmezana
3 jaja
150 g brašna
150 g krušnih mrvica
sol i papar
ulje za prženje
temeljac

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte slaninu i pirjajte 5 minuta. Dodajte rižu i pustite da se zastakli, ubacite sitno sjeckane gljive pa još malo pirjajte. Dodajte temeljac i kuhajte sve dok riža ne omekša. Začinite soli i paprom. Na kraju dodajte maslac, parmezan i sitno sjeckani peršin. Pustite da se riža ohladi, a zatim je oblikujte u kuglice. Svaku kuglicu uvaljajte u brašno, zatim u jaja, a zatim u krušne mrvice. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez kuglica. Pržite u dubokom ulju. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:11