BRZI RUČAK

Hrskave prokulice sa slaninom gotove su u 20 minuta, a sjajno se slažu uz svaki prilog

 Deposit Photos/
Poslužite ih kao prilog ili prokulicama dodajte rižu, proso ili heljdu pa ih učinite zvijezdama tanjura
Poslužite ih kao prilog ili prokulicama dodajte rižu, proso ili heljdu pa ih učinite zvijezdama tanjura

Trebat će vam:

500 g prokulica

100 g slanine

Sol, papar

Maslinovo ulje

Prilog po želji

Priprema:

Slaninu nasjeckajte na sitno i stavite je na tavu bez ulja. Neka pusti masnoću i postane hrskava. Maknite je s tave, a zatim po potrebi dodajte malo ulja i prokulice koje ste prepolovili. Dobro ih zapecite sa svih strana. Vratite slaninu i dobro promiješajte pa sve zajedno poslužite uz žlicu kiselog vrhnja i prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 10:44