NAPRAVI FALAFEL

Hrskave pržene okruglice od slanutka s jednostavnim umakom od jogurta i češnjaka

 Berislava Picek/Cropix/
Planirate li kućno druženje, za one koji izbjegavaju meso pripremite ove slasne, hrskave okruglice po receptu naše Slavice Šagolj

Trebat će vam:

400 g slanutka

2 češnja češnjaka

1 naribani luk

2 - 3 žlice nasjeckanog peršina

čili u prahu

1 naribana mrkva

1 manja ribana crvena paprika

1 žličica mljevenog kumina

prstohvat mljevenog korijandera

pola žličice sode bikarbone

2 žlice brašna

sol

ulje za prženje

Za bijeli umak:

150 ml čvrstog jogurta

1 žlica ricotte

2 češnja usitnjenog češnjaka

sol

Priprema:

U multipraktik stavite slanutak i kratko ga usitnite. U drugu posudu dodajte naribani češnjak, naribani luk, nasjeckani peršin, naribanu mrkvu i papriku. Promiješajte. Zatim dodajte usitnjeni slanutak, začine i brašno. Sve lagano izmiješajte. Nauljenim rukama oblikujte okruglice jednake veličine. Pržite falafel u vrućem ulju nekoliko minuta i tople ih poslužite uz umak koji ste pripremili tako što ste pomiješali jogurt, ricottu i na ribež usitnjeni češnjak te dodali malo soli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:59