NAPRAVI FALAFEL

Hrskave pržene okruglice od slanutka s jednostavnim umakom od jogurta i češnjaka

 Berislava Picek/Cropix/
Planirate li kućno druženje, za one koji izbjegavaju meso pripremite ove slasne, hrskave okruglice po receptu naše Slavice Šagolj
Planirate li kućno druženje, za one koji izbjegavaju meso pripremite ove slasne, hrskave okruglice po receptu naše Slavice Šagolj

Trebat će vam:

400 g slanutka

2 češnja češnjaka

1 naribani luk

2 - 3 žlice nasjeckanog peršina

čili u prahu

1 naribana mrkva

1 manja ribana crvena paprika

1 žličica mljevenog kumina

prstohvat mljevenog korijandera

pola žličice sode bikarbone

2 žlice brašna

sol

ulje za prženje

Za bijeli umak:

150 ml čvrstog jogurta

1 žlica ricotte

2 češnja usitnjenog češnjaka

sol

Priprema:

U multipraktik stavite slanutak i kratko ga usitnite. U drugu posudu dodajte naribani češnjak, naribani luk, nasjeckani peršin, naribanu mrkvu i papriku. Promiješajte. Zatim dodajte usitnjeni slanutak, začine i brašno. Sve lagano izmiješajte. Nauljenim rukama oblikujte okruglice jednake veličine. Pržite falafel u vrućem ulju nekoliko minuta i tople ih poslužite uz umak koji ste pripremili tako što ste pomiješali jogurt, ricottu i na ribež usitnjeni češnjak te dodali malo soli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 20:02