StoryEditor
DOBRA IDEJA

HRSKAVI FISHBURGER ZA RUČAK: Najjeftinija plava riba u najukusnijem ljetnom sendviču!

Fina riba ne mora biti skupa, a od ove male plave možete napraviti izvrsna jela za koja ćete zaslužiti pohvale i ponajvećih gurmana
 Marko Miščević / HANZA MEDIA

Sastojci:

Tijesto za peciva:

600 ml mlake vode
1 kg glatkog brašna
1 žlica šećera
2 žlice maslinova ulja
1 žličica soli
200 g srdela

Za umak:

250 ml vrhnja
2 velike žlice hrena
2 komada mladog luka
sol i papar

Zagreb , 020719.
Editorijal jela od srdele.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

U većoj posudi izmiješajte šećer, kvasac i toplu vodu, pa ostavite 15 minuta na toplom da se kvasac zapjeni. Zatim dodajte ulje i sol pa lagano miješajte uz postupno dodavanje brašna. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ostavite u posudi, prekrijte ga prozirnom folijom ili krpom i pustite da se udvostruči. Kad se tijesto digne, lagano ga premijesite. Oblikujte loptice. Premažite ih razmućenim jajetom, pospite sjemenkama sezama ili maka. Pecite oko 40 minuta na 180°C. Pečena peciva pustite da se ohlade. Srdele očistite, posolite, uvaljate u oštro brašno i lagano popržite na maslinovu ulju. Za umak od hrena i vrhnja luk nasjeckajte u posudu i blenderom dobro usitnite. Dalje nastavite miješati ručno. Dodajte vrhnje, hren, malo začinite i dobro izmiješajte. Stavite malo u hladnjak da se ohladi. Posluživanje: Prerežite pecivo, premažite ga umakom, stavite salatu po izboru i posložite očišćenje ispečene srdele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 07:37