RUČAK PETKOM

Hrskavi riblji prutići s umakom od majoneze, grčkog jogurta i krastavaca

 From_my_point_of_view
Kupite oslić ili drugu jeftiniju ribu, narežite je na prutiće, uvaljajte u mrvice i ispecite u ulju ili pećnici...

Trebat će vam:

2-3 srednja oslića ili druge ribe po želji

100 g krušnih mrvica

2 jaja

100 g brašna

sol

3 žlice grčkog jogurta

1 žlica majoneze

2 kisela krastavca

sok pola limuna

svježi peršin

Priprema:

Ribu najprije očistite, narežite na manje filete i posolite. Uvaljajte je najprije u brašno, pa u jaja, a zatim u krušne mrvice. Pržite u ulju ili ispecite u pećnici. Za to vrijeme napravite umak tako da pomiješate jogurt s majonezom, dodate sitno sjeckane krastavce i peršin, sol i papar te limunov sok. Umak poslužite uz riblje prutiće, a dodati možete i pržene ili pečene krumpiriće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 15:45