Radimo duplu porciju

Hrskavo, slasno i lako: Lisnata savijača s gljivama i krumpirom jedno je od naših omiljenih jela bez mesa

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Poželite li ponekad pojesti ručak bez mesa, neka vam se ovaj recept obavezno nađe pri ruci!
Poželite li ponekad pojesti ručak bez mesa, neka vam se ovaj recept obavezno nađe pri ruci!

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 veći krumpir
250 g šampinjona
1 manji poriluk
4 žlice kiselog vrhnja
sol, papar
2 pakiranja svježeg lisnatog tijesta
1 jaje
sezam i lan za posip
ulje ili maslac

Priprema:

Na malo ulja ili maslaca pirjajte najprije sitno sjeckani poriluk. Dodajte zatim gljive i sitno sjeckani krumpir pa pirjajte dok malo ne omekšaju i puste vodu. Začinite soli i paprom. Maknite s vatre i pustite da se sve zajedno ohladi, pa u to umiješajte kiselo vrhnje. Dodatno začinite prema želji.

Iz hladnjaka izvadite lisnato tijesto, po njemu rasporedite nadjev (izbjegnite tekućinu ako ju je ostalo u posudi), zarolajte u štrucu i stavite u posudu za pečenje. To napravite i s drugim tijestom.

Premažite razmućenim jajem, pospite sezamom i lanom i pecite na 200 stupnjeva 30 minuta, ili dok ne poprimi lijepu boju.

Servirajte po želji, toplo ili hladno uz dodatak kiselog vrhnja i salatom po izboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
07. srpanj 2025 11:28