Radimo duplu porciju

Hrskavo, slasno i lako: Lisnata savijača s gljivama i krumpirom jedno je od naših omiljenih jela bez mesa

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Poželite li ponekad pojesti ručak bez mesa, neka vam se ovaj recept obavezno nađe pri ruci!
Poželite li ponekad pojesti ručak bez mesa, neka vam se ovaj recept obavezno nađe pri ruci!

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 veći krumpir
250 g šampinjona
1 manji poriluk
4 žlice kiselog vrhnja
sol, papar
2 pakiranja svježeg lisnatog tijesta
1 jaje
sezam i lan za posip
ulje ili maslac

Priprema:

Na malo ulja ili maslaca pirjajte najprije sitno sjeckani poriluk. Dodajte zatim gljive i sitno sjeckani krumpir pa pirjajte dok malo ne omekšaju i puste vodu. Začinite soli i paprom. Maknite s vatre i pustite da se sve zajedno ohladi, pa u to umiješajte kiselo vrhnje. Dodatno začinite prema želji.

Iz hladnjaka izvadite lisnato tijesto, po njemu rasporedite nadjev (izbjegnite tekućinu ako ju je ostalo u posudi), zarolajte u štrucu i stavite u posudu za pečenje. To napravite i s drugim tijestom.

Premažite razmućenim jajem, pospite sezamom i lanom i pecite na 200 stupnjeva 30 minuta, ili dok ne poprimi lijepu boju.

Servirajte po želji, toplo ili hladno uz dodatak kiselog vrhnja i salatom po izboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 01:32